Baluseni.

Primaria Baluseni afaceri

Concesionarea imasurilor comunale din Botosani a atras DNA

Patru primarii din judetul Botosani sunt verificate de Directia Nationala Anticoruptie din cauza unor ilegalitati la concesionarea pasunilor comunale. "Este vorba de dosare deschise de DNA la Manoleasa, Mitoc, Roma si Baluseni", a declarat prefectul Cristian Roman.
Din cauza neregulilor sesizate in anchetele DNA, Prefectura a declansat control la 55 de primarii care siau concesionat imasul comunal. Prefectul a declarat ca, in unele cazuri, firmele care au concesionat imasul comunal au fost infiintate la o luna dupa semnarea contractului. "Am inceput controlul la 55 de unitati administrativ teritoriale. Primarii au termen ca pana la finele saptamanii viitoare sa trimita toate documentele solicitate", a declarat prefectul Roman.

De ce sunt interesate firmele sa concesioneze pasunea unei comune? Pentru ca APIA acorda 81 euro prima pentru fiecare hectar de pasune. Primariile nu pot primi subventie de la APIA pentru imasul comunal, pentru ca nu au calitate de beneficiar final. Astfel, subventia se poate obtine doar daca Primaria vinde iarba cosita sau daca imasul este concesionat de o firma care dovedeste ca are animale. Acesta este un motiv bun pentru ca si la nivel de comuna sa existe motiv de business cu statul.

La Corni, imasul a fost concesionat cu 20.000 lei si se incaseaza subventie de 50.000 euro pe an, de catre societatea comerciala respectiva. Prefectul a declarat ca situatia de acolo este una speciala. "Desteptii satului platesc 200 milioane lei vechi si primesc de zece ori mai mult", a declarat prefectul. Mai mult decat atat, primariile au incheiat contracte de concesiune in care concesionarul nu este obligat sa achite nicio penalitate in cazul in care intarzie cu plata redeventei. Prefectul sustine ca in aceasta "afacere" sunt implicati mai multi factori decizionali la nivel local, iar neregulile descoperite in urma controlului declansat de Prefectura vor fi facute publice.

Prefectura si APIA au blocat plata subventiei pentru pasune din cauza neregulilor descoperite la cateva Primarii care siau concesionat imasul. Acestea vor fi blocate pana in momentul finalizarii controlului declansat de Prefectura. "Primariile au termen sa depuna documentele pana saptamana viitoare, pentru ca juristii nostri sa verifice legalitatea acestora. APIA va verifica daca banii din subventia la pasune au avut destinatia prevazuta de lege, adica investitiile in pasune", a declarat Cristian Roman.

Prefectul judetului Botosani a mai spus ca solicitarea adresata APIA cu privire la suspendarea platilor subventiei la pasune ii vizeaza direct pe "baietii destepti" care actioneaza in mediul rural. "Nu am nicio remuscare daca niste golani nusi primesc banii. Acesti bani ajung in buzunarele clicii", a conchis prefectul.
(Alina Caliniuc)

Alte stiri

adauga si tu
Pagina in care spui si gasesti totul despre BaluseniPagina in care spui si gasesti totul despre Baluseni

Cel mai mare site de stiri din Romania, Ziare.com, a lansat o platforma dedicata exclusiv... citeste mai mult

Primaria Baluseni afaceri

Concesionarea imasurilor comunale din Botosani a atras DNA Patru primarii din judetul... citeste mai mult

Scrie despre tot ce se intampla in comuna Baluseni - Botosani!Scrie despre tot ce se intampla in comuna Baluseni - Botosani!

Ziare.com te invita la discutie. Acum ai la dispozitie un intreg website pentru a spune ce se... citeste mai mult

Intra in comunitate! Afla si discuta despre tot ce se intampla in comuna Baluseni - BotosaniIntra in comunitate! Afla si discuta despre tot ce se intampla in comuna Baluseni - Botosani

Fiecare localitate din Romania inseamna, in primul rand, o mare comunitate, plina de viata,... citeste mai mult

toate stirile
BaluseniIntra acum!

Poze din Baluseni

Trimite pe mail acum!
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

QSUqnAAPm

bianca spune:Legea nr 67/2004 pentru alergeea autoritătilor administratiei publice locale, la ART. 118 , precizeaza: Prefectii si subprefectii nu pot candida si nu pot participa la actiunile din campania electorală, sub sanctiunea demiterii din functie, dece2t een situatia een care demisionează cu cel putin 50 de zile eenaintea datei alegerilor. La exprefectul Musat cate zile au trecut de cand si-a dat demisia? Sau a invatat sa numere de la Roberta Anastase? Daca si-a dat demisia incepand cu 30 aprilie, pana la data alegerilor (10 iunie) sunt doar 41 de zile!?!?! si cum de are dreptul sa candideze???? Justiatia cu a numarat zilele??? la fel ca d-ra.Anastase????Vai in ce tara traim?!?

 

baluseniul tras in teapa

toate utilajele au disparut din baluseni dupa ce sau apucat de asfaltarea drumului comunal.au carat decat un pic de piatra si asfaltul probabil a fost facut pt ei,dar pe hartie...rusine..si uite asa si miliardele de lei....satenilor va urez gropi usor de ocolit ...o seara placuta